top of page
  • Foto van schrijverEline

Nieuwbouw of verbouwen?

Bijgewerkt op: 16 mrt. 2018

Bij het laten bouwen van je eigen woning of een verbouwing komt er nogal wat op je af. Er zijn talloze keuzes die je moet maken, wil je buitenverlichting? Hoeveel verlichting heb je nodig in de keuken? Zijn alle lichtpunten logisch op de tekening gezet door de bouwer. Er komen veel vragen op je af, dan is het fijn om te kunnen brainstormen en advies te vragen.


Op dit moment zit ik zelf midden in een nieuwbouwproject. Ondanks dat ik al jaren plattegronden aflees en teken, liep ik ook tegen punten aan die je snel over het hoofd kan zien. Op de tekening was in de gang bijvoorbeeld de brandmelder dichtbij de badkamerdeur getekend. Niet handig als je net lekker warm hebt gedoucht en het stoom bij het openen van je badkamerdeur richting de brandmelder stijgt. Iets waar ik zelf niet bij nagedacht had maar wat door de elektricien werd benoemd. Dan moet je snel schakelen en een ander plan/oplossing bedenken. Zo zijn er altijd dingen waar je niet gelijk bij stil staat.


Om beter voorbereid te zijn op gesprekken met je elektricien of bouwer kun je een vlekkenplan en/of verlichtingsplan laten maken. Zodat je goed voorbereid een gesprek in gaat en jouw wensen goed en uitgedacht worden uitgevoerd. Uiteindelijk wil je het in één keer goed doen!


Wil je meer weten en mijn 5 stappenplan ontvangen omtrent een verlichtingsplan maken? Stuur dan een mailtje naar info@houseoffavorites.com

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Bình luận


bottom of page