top of page
  • Foto van schrijverEline

Leer een interieurtekening maken van jouw interieur

Denk jij ook weleens ik zou mijn woning op schaal met meubels willen intekenen? Of misschien wel dat van een vriendin of buurtvrouw? Ik geef je in een aantal stappen aan hoe je dit het beste kunt aanpakken. En jij leert hoe jij zelf een interieurtekening kan maken van een interieur?


1. Begin met maten opmeten en schrijf deze op.

2. Maak een tekening van de ruimte op schaal. * uitleg over schaal tekenen onderaan blog

3. Teken de deuren en ramen of andere bijzonderheden zoals een open haard in de tekening

4. Kopieer de tekening een aantal keer

5. Je kan nu beginnen met het schetsen van de meubels in de opstelling zoals je denk dat eventueel mogelijk is. Denk eraan dat je de meubels wel op schaal intekent. En bedenk je hoe meubels eruit zien van bovenaf.Leer een interieur plattegrond tekenen op schaal

Nog een aantal tips voor het goed intekenen van een interieur:


Let op je lichtinval

Let op je looppaden (ik hanteer vaak paden van 1 m breed)

Let op dat je tekening ook praktisch is


* Voorbeeld van een schaal die ik vaak gebruik is 1:50. dat betekend 1 cm = 50 cm in het echt. Is bijvoorbeeld je muur 3 meter dan teken je dus 6 cm. (rekensom ...x2=...cm)


Tevreden met je tekening, probeer de opstelling dan eens uit voordat je nieuwe meubels gaat kopen. Of plak de afmetingen met tape op de grond zodat je inzicht krijgt in de formaten.


Succes! Mocht je nog hulp nodig hebben. In een persoonlijk interieuradvies laat ik je graag de mogelijkheden zien die bij jouw (t)huis passen.


0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page