top of page
  • Foto van schrijverEline

Praktische indeling? Waar begin ik?

We beschouwen vaak onze woonkamer als de belangrijkste ruimte in huis. We ontvangen er gasten en leven er de meeste tijd van de dag. Ik geef je in een aantal stappen tips waar je op kunt letten als je een nieuwe indeling wilt maken van de woonkamer die wel praktisch blijft.


1/ Maak een plattegrond van de ruimte op schaal.


2/ Geef met kleurvlakken aan welke functies denk aan: tv kijken, relaxen, eten, werken opbergen, spelen of lezen.


3/ Begin het intekenen van de televisie. Waar kan deze komen te staan? Meerdere optie’s? Maak meerdere plattegronden.


4/ Maak een setting rondom de televisie denk aan maar denk vooral ook out of the box. Bank van de muur af, twee banken tegenover elkaar, hoekopstelling, elementenbank.


5/ Ga nu alle functies bij langs van stap 2.


6/ Als laatste kijk naar de looplijnen is dit logisch zoals je meubels nu hebt ingetekend loopgebieden moeten minimaal 1 meter breed zijn en vaak pak je de kortste route van een deur naar een functie gebied, kijk of deze niet geblokkeerd wordt door een meubel.
Laatste tip: Door het schuiven van meubels in de praktijk kun je de opstelling tijdelijk ervaren. Na een week weet je vaak of dit een geschikte opstelling is. Zo creëer je de meest natuurlijke opstelling. En vervolgens blijft deze opstelling er een aantal jaar staan tot dat je nieuwe meubels koopt. Vast heel herkenbaar? 8 op de 10 mensen die ik advies geef geeft aan een opstelling langer als 5 jaar te hebben staan zoals hij is neergezet.


Ik schuif maandelijks met mijn meubels, planten, accessoires en krukjes.

Ik ben heel benieuwd schuif jij wel eens met je meubilair?
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page