top of page
  • Foto van schrijverEline

Werken met interieur 3D programma's


Tegenwoordig is het aanbod in 3D programma’s erg groot. Ik als interieurontwerper kan er niet meer zonder! Mijn ideeën en plannen maak ik visueel in deze programma's. Zodat ik deze ideeën en plannen aan de klant zo duidelijk en goed mogelijk kan overbrengen.


Soms heb ik het ook over het renderen (levensecht) maken van een tekening hierboven zie je een impressie die is gerenderd in SU Podium.

Hierboven zie je dezelfde impressie als de eerste impressie alleen is deze niet gerenderd. Hier is de style iets aangepast en is er schaduw toegepast in sketchup waardoor ik met kleine aanpassing ook op een simpeler manier een tekening levensecht maak.

Elk programma heeft zo zijn voor en nadelen.Ik heb zelf vroeger met Navigram en met vectorworks gewerkt, maar toen ik sketchup ging gebruiken werd dat steeds minder.


Ik gebruik Sketchup Pro waardoor ik mooie renders kan maken en mijn impressie’s en moodboards in Sketchup Layout kan opmaken. Het meest fijne aan sketchup vind ik dat je in korte tijd iets moois kan neerzetten. Staat het meubel wat je zoekt niet in de bibliotheek dan kun je dit makkelijk zelf maken. Ook vind ik de beelden die je kunt creeeren in sketchup erg fijn, zit ik in een schetsfase dan gebruik ik een standaard stijl zonder kleur en ga ik richting de eindontwerpfase ga ik voor een stijl met kleur, schaduwen of een render. Zie de diverse afbeeldingen in de post.

Ik zie ook steeds meer tekeningen voorbij komen in Roomplanner, volgens mij moet dat ook een handig programma zijn waarin je in een avond aardig een ruimte kunt creëren.


Hieronder een lijstje met mijn ervaring:

1/ Sketchup – beginner-ervaring (als beginner moet je wel in de theorie van het programma duiken!)

2/ Roomplanner – beginners

3/ Navigram – beginners

4/ Vectorworks – ervaring

5. Roomstyler – beginnerDeze tekening is ook in sketchup pro gemaakt.

Heb je vragen over dit onderwerp, laat het mij dan weten via een berichtje en ik beantwoord je vraag even persoonlijk ;)


Fijne dag!


Eline

0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page