top of page
  • Foto van schrijverEline

Wit, Witter, Witst

Welke kleur wit kies jij voor in je interieur? Deze vraag krijg ik wel eens. De meest toegepaste wittinten in het interieur hoeven niet perse de juiste keuze te zijn voor jouw interieur.


De ligging van het huis maakt veel verschil. Zo sprak ik iemand die al verschillende wit soorten had gebruikt maar telkens bleef de wit-kleur een roze gloed houden. De wanhoop nabij vroegen zij een kleurspecialist om thuis naar het probleem te kijken. Wat bleek, het dak van de buren was rood en dit gaf deze roze gloed op hun muur. ’’Hadden wij dit maar eerder gedaan’’ was de reactie. Kleuren trekken omgevingskleuren aan, daarom is een kleuradvies op locatie belangrijk als je het goed wilt doen. Niet alleen omgevingskleuren hebben invloed, maar denk ook aan materialen in jouw huis zoals gordijnen of materialen van de meubels. Uiteindelijk wil je ook een kloppend geheel creëren met de rest van de kleuren in huis.


RAL 9001, RAL 9010 en RAL 9016 zijn kleuren die wij veel zien doordat deze worden gebruikt in de industrie en bouw. Daarom zien we deze kleuren vaak terug in het interieur. Een veilige keuze wil niet altijd zeggen dat het de beste keuze is. Gelukkig zijn er ook andere wittinten op natuurlijke basis zoals All white 2005 en Wimborne white 239 van Farrow and Ball of de Linen Wash van Little Greene.


Mijn antwoord op de vraag: Welke kleur wit kies jij voor in je interieur? Een kleur kiezen ligt aan meerdere factoren. Vind je het lastig om door middel van de factoren een kleur te kiezen adviseer ik altijd een sample pot of kleurtester te kopen. Een kleine investering die jou kan helpen bij het maken van de juiste keuze. Kom je er niet uit? Vraag dan een kleuradvies bij jou thuis. Tenslotte wil je het in één keer goed doen!


Wil je meer weten of een kleuradvies bij jou thuis? Ik help je graag!
0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

コメント


bottom of page