top of page
  • Foto van schrijverEline

Visite!

Een indeling heeft invloed op het gedrag van bezoek in je huis. Je kunt namelijk door middel van je indeling jou gasten sturen om ergens te gaan zitten. In deze blog lees je meer over wat je kunt bereiken met een weldoordachte indeling.

Visite, niet van heel vanzelfsprekend in deze periode, maar steeds vaker merk ik dat wanneer ik met klanten in gesprek ben over de indeling van hun woonkamer we vaak niet bewust zijn dat je indeling invloed heeft op het gedrag van het bezoek in je huis.


De vraag die ik daarom altijd stel: Zit je liever bij de bank of wil je visite ontvangen bij de tafel. Waarom vraag ik dit? Zo maak je optimaal gebruik van jouw voorkeursplek om ergens te zitten. Zou zonde zijn om veel geld te investeren in een zithoek terwijl je liever een grote leefkeukentafel zou willen toch?

Voorbeeld - Zitten in leefkeuken

Het volgende voorbeeld: Wanneer je misschien heb je een mooie leefkeuken of keukeneiland en wil je een grote tafel, kies dan comfortabele stoelen met armleuning zodat je echt lang kunt natafelen. Je bank kan een echte lounge bank worden waar je tot rustig komt en kunt netflixen. Dit wordt jullie plek en niet die van anderen.

Voorbeeld - Tuingericht wonen

Woon je meer tuingericht of is er meer licht bij het woongedeelte, kies een bank met een niet al te diepe zit, wanneer je visite ontvangt wil jij en de visite niet onderuit gezakt zitten. Eettafel is vooral functioneel en investeer in dit geval liever in voldoende zitplekken en een gezellige zithoek.

Even wat leuke psychologische feitjes op een rij.


1/ Je wilt het liefst met je gezicht naar de deur zitten

2/ Bij de dichtstbijzijnde tafel of bank die je ziet staan ga je zitten (liefst niet in de tocht)

3/ Wat je niet ziet daar loop je ook niet naar toe

Herkenbaar? Misschien niet in je eigen interieur omdat dit eigen is maar lees de volgende feitjes nog in keer en bedenk dat je een restaurant komt binnenlopen. Hopelijk nu wel herkenbaar voor je, en als je je ooit afvroeg waarom iedereen gelijk naar de eetkamertafel loopt? Dan weet je als het goed is nu het antwoord.


Hierboven zie je een afbeelding van een indeling die ik gemaakt heb naar aanleiding van klanten die bewust bij mij kwamen met de vraag. Hoe kan het dat iedereen bij ons altijd naar de eettafel lopen? In hun vorige situatie zat de bank verstopt achter de wand, je kwam binnen tegenover de piano en zag geen bank, nu zij de bank hebben verplaatst krijgen ze meer interactie met gezin en gasten zowel in keuken als woonkamer.


Deze blog is niet geschreven om jouw indeling aan te passen op de eventuele komst van visite maar je kunt het wel gebruiken om je eigen woonwensen en gebruiken daarop aan te passen, en te investeren in de juiste functies.


Loopt de visite bij jou ook altijd een bepaalde richting op, ik ben heel benieuwd, laat je het mij even weten?


Eline0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page